НОВИ ПРОГРАМИ ЗА СТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

28. новембар 2019.

 

Градска општина Земун пратећи потребе старијих суграђана и одговарајући на њихове иницијативе наставља са новим и иновативним програмима за земунске пензионере.

У претходном периоду су организовани бесплатни једнодневни излети до Зрењанина и ловачког дворца “Каштел” у  Ечкој. Наши суграђани имали су прилику да обиђу стару Руску цркву, Градску кућу -раскошну грађевину у стилу необарока, Протестантску цркву, зграду Суда и Мали мост, најстарији мост у Зрењанину, католичку катедралу и Успенску православну цркву, затим резерват природе ”Царска бара” и етно-центар ”Лујза”, који се налази у Белом Блату.

Уз пратњу стручних водича и медицинску подршку, више од три хиљаде земунских пензионера је за протеклих шест месеци посетило Банат.

”Градска општина Земун, водећи рачуна о сваком свом грађанину, континуирано ради на пројектима који подижу квалитет живота. У договору са старијим суграђанима и удружењима пензионера креирали смо нови циклус бесплатних програма који крећу од децембра месеца и настављају се у 2020. години. Изузетно су нам значајни сусрети које имамо са нашим пензионерима. Њихове речи су нам путоказ шта још треба да урадимо, не само на плану програма који утичу на њихове активности, него и на општи развој Земуна. Њиво искуство и рад који су уткали у изградњу земље, обавезују нас да покажемо бригу и поштовање, да будемо увек ту за њих”, истакао је председник Градске општине Земун Дејан Матић и позвао старије суграђане да наставе да користе бесплатне програме које Општина организује у оквиру пројекта ”Моја земунска картица”.

 

Нови циклус бесплатних програма обухвата курс енглеског језика, курс самоодбране и прве помоћи, програм – литерарно стваралаштво и програм корективних вежби са рекреацијом. Све радионице се реализују у малим групама, на различитим локацијама, у Градској општини Земун, Канцеларији за младе, КСЦ ”Пинки” и просторијама месних заједница и удружења пензионера, са циљем да буду доступни свим нашим суграђанима.

 

Телефони за информације су 011/3778-470,  011/3168-088 и 011/2197-985.