NJEGOŠEVA ULICA I GARDOŠ USKORO ĆE ZASIJATI NOVIM SJAJEM

13. avgust 2018.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišli su radove na rekonstrukciji NJegoševe ulice u Zemunu, koja je počela 27. jula, a završetak radova se očekuje 3. septembra. Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog Veća Gavrilo Kovačević, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, član Veća GO Zemun Stevan Rodić, član Veća GO Zemun Dragan Matijević,  direktor JKP  ”Beograd put” Ivan Tejić, direktor JP ”Putevi Beograda” Slaviša Živković, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

 

Rekonstrukcija Njegoševe ulice u dužini od 80 metara obavlja se u sklopu letnjih rekonstrukcija beogradskih ulica, a vrednost investicije iznosi 15 miliona dinara.

 

”Svi koji dođu u Zemun, ne samo građani koji tu žive, prolazili su ovom ulicom zbog restorana koji su popularni i znaju kako je ona izgledala, a po mom mišljenju nije bilo ulice u Beogradu koja je u gorem stanju od ove. Zato ćemo zameniti kocke, uraditi kompletnu zamenu instalacija, tako da će ova ulica, kada bude rekonstruisana, zaista izgledati onako kako treba da izgleda”, rekao je Vesić i podsetio da je plan da se u samom centru Zemuna ove godine uredi više od 80 fasada.

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je najavio rekonstrukciju i restauraciju bedema zemunske tvrđave na Gardošu u vrednosti od 34 miliona dinara. U tu svrhu Ministarstvo pravde je iz oportuniteta obezbedilo 13 miliona dinara, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je 12 miliona dinara, dok će Grad Beograda izdvojiti oko 10 miliona dinara.

 

”To je dodatno ulaganje u Zemun i nešto čemu težimo, jer je Zemun dragulj Beograda koji je dugo bio zapostavljen”, rekao je Vesić, uz napomenu da će Zemunci videti da Grad Beograd ulaže u razvoj Zemuna.

 

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da su u mnogobrojnim razgovorima sa sugrađanima na osnovu njihovih predloga i sugestija odabrani pravci u cilju razvoja Zemuna.

 

”Akcenat smo stavili na razvoj turizma, jer Zemun i građani koji tu žive to zaslužuju. Poseban akcenat smo stavili na Zemunski kej, jer je to jedan od bisera naše opštine. Završili smo projekat i sada čekamo da prođe reviziju i dobijemo građevinsku dozvolu za izgradnju pristana za međunarodne brodove, čime ćemo Zemun upisati na turističku mapu Evrope. Izgradnjom pristana svi kruzeri koji prolaze pored Zemuna moći će da pristanu i da se turisti upoznaju sa svim onim što Zemun nudi”, rekao je Matić.

 

Tokom sprovođenja projekta  ”Da se radi i gradi po tvom”, građani su izglasali da se uredi jedno od stepeništa koje vodi ka Gardošu. Kako kaže predsednik Matić, sredstva su obezbeđena, tako da će posle sređivanja pešačke zone u Gospodskoj ulici i uređenja Lagumske, Sinđelićeve, Sibinjanin Janka i Grobljanske ulice Gardoš  biti bolje povezan sa drugim delovima Zemuna.

 

”Naša politika je politika ravnomernog razvoja Zemuna, tako nismo zaboravili građane, koji žive u prigradskim delovima naše opštine. Trenutno se u naselju Grmovac izvode radovi na sedam kilometara vodovodne mreže. Rade se i dve ulice: Sedma i Peta Nova, čime će građani Grmovca dobiti razvijenu infrastrukturu, a do kraja godine ćemo raditi i projekat za nastavak vodovodne mreže”, kaže Matić.

 

Takođe, u naselju Ugrinovci izvode se radovi na asfaltiranju ulica. Mašine su na terenu i u  Busijama, Batajnici i drugim delovima Zemuna. Svi radovi se sprovode  u skladu sa onim što Gradska opština Zemun kao servis građana čini da svi građani imaju jednake uslove za život.