NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI PETLJE BATAJNICA

29. april 2020.

 

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije da se radovi u oblasti građevinarstva obavljaju u punom kapacitetu, krajem aprila nastavljeni su radovi na izgradnji petlje Batajnica.

”Izgradnja saobraćajnice u Batajnici je kapitalni projekat ne samo za Zemun i od izuzetnog je značaja za razvoj privrede, za mnogobrojne investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog autoputa. Polako se vraćamo redovnim aktivnostima i sa mnogo elana treba da prionemo i da sve započete radove završimo u predviđenim rokovima”, rekao je predsednik Matić i podsetio da je polovinom februara u Gradskoj opštini Zemun potpisan Ugovor o završetku radova na izgradnji petlje Batajnica, između ”Koridora Srbije” i firme ”Štrabag”.

 

Petlja Batajnica će povezati deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa ul. Kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta ”blizanca”, lokalni put 1 i lokalni put 3.

 

Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja iznosi 9,6 miliona evra.

 

Investitor radova su Koridori Srbije, projektant JV ”Panpro Tim” – ”Via Inženjering” – ”Geovizija”, a sredstva su obezbeđenja iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku kalendarske 2020. godine.