НАГРАЂЕНИ УЧЕСНИЦИ ЈУБИЛАРНЕ 20. НАЈЛЕПШЕ ЦВЕТНЕ АЛЕЈЕ ЗЕМУНА 2019

21. јун 2019.

 

Свечаном доделом награда најуспешнијима у седам категорија 21. јуна  је  у Канцеларији за младе Градске општине Земун обележен јубилеј – 20. година манифестације ”Најлепша цветна алеја Земуна”.

”Ви сте својим из године у годину све масовнијим учешћем у манифестацији ”Најлепша цветна алеја Земуна” учинили да она у потпуности оправда своју еколошку и естетску мисију, преносећи ентузијазам на своје породице и комшије у једном од најлепших такмичења које општина организује”, истакао је, захваљујући се учесницима, организаторима и жирију секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.

 

Стручна комисија је у категорији ”Најлепша башта Земуна 2019” наградила Росу Ковачевић, Звонка Голића и Слободанку Бибић, ”Најлепше блоковско зеленило” Љубинку Бурош, Љубишу Мариновића и Зорицу Ристић, ”Најлепше школско двориште” основне школе ”Горња Варош”, ”Раде Кончар” и ”Станко Марић”, ”Најлепше предшколско двориште” вртиће ”Оаза”, ”Повратак природи” и ”Чаролија”, ”Најлепше уређен простор испред и унутар пословног објекта” Геронтолошки центар Београд – Бежанијска коса”, ”Најлепши балкон” Весну Стаменић и Ангелину Јеленић и ”Најлепша летња башта угоститељског објекта” ресторан ”Сач”.

Плакетама су награђени вртић ”Петар Пан”, Живка Ранковић, Јован Млађен, Драгана Балтић и Драгана Љубинковић.

Победници у категоријама најлепша башта, блоковско зеленило, школско и предшколско двориште такмичиће се у конкуренцији првонаграђених из свих 17 београдских општина ”За зеленији Београд 2019”.

Традиционална манифестација ”Најлепша цветна алеја Земуна” организована је први пут 1999. године како би се подстакло улепшавање дворишта, башта, балкона, блоковског зеленила, школских и предшколских дворишта, простора испред и око пословних објеката, са циљем неговања и одржавања животне околине и здраве средине. Под слоганом ”за чистији, зеленији и лепши Земун”, током протеклих 20 година инспирисала  је на стотине учесника на подизању еколошке свести о значају и унапређењу зелених површина,  као и дружење и неговање односа међу људима.