НАГРАДЕ ЗА ВУКОВЦЕ

03. јул 2015.

 

У општини Земун уприличена је свечаност на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна уручене награде. За школску 2014/15. годину диплому ”Вук Караџић” заслужило је 166 ученица и ученика у основним и 30 у средњим школама.
 
У основним школама ове године било је 50 добитника награда на републичким и међународним такмичењима, а 57 у средњим.
 
Најуспешнијим ученицима обратио се председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац, а новчане награде уручио им је члан Већа општине Земун Милорад Радуловић.
 
Честитајући им на постигнутом успеху и оствареним резултатима, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац поручио је основцима да се нада да ће и у даљем школовању доказати да су најбољи међу најбољима, а средњошколцима да ће уписати жељене факултете.
 
”На нама је задатак да створимо амбијент у ком ћете, када завршите школе моћи да допринесете развоју Земуна, Београда и Србије, јер сте ви већ сада доказали да сте најбољи. За сваку средину важно је да награђује резултате младих људи. Земун је локална самоуправа с великим потенцијалима који ће сутра развијати управо наши ‘вуковци’ као успешни менаџери земунских фирми или општински руководиоци”, рекао је Ненад Врањевац, председник Скупштине ГО Земун.
 
Земун има дугу традицију формалног образовања. Подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 21 основну школу и 17 средњих школа.
 
naslovna vukovci
 
foto 1vukovci
 
foto 2 vukovci
 
foto 3 vukovci