НАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА ПРОМОЦИЈЕ ДОЈЕЊА

03. октобар 2019.

 

Поводом обележавања Националне недеље промоције дојења, Градска општина Земун и Дом здравља Земун у сарадњи са Удружењем ”Родитељ” организовали су здравствено-промотивну трибину са пратећом радионицом у Канцеларији за младе.

 

Том приликом, председник Градске општине Земун Дејан Матић је поздравио присутне мајке са малишанима и здравствене раднике.

 

”Данас посвећујемо време промоцији и подршци дојењу. То је један од пројеката који заједно спроводи Влада Републике Србије преко ресорног министарства, Град Београд и Градска општина Земун. Трудимо се да реализацијом бесплатних програма, попут школице родитељства, новчане честитке коју додељујемо 1. јануара мамама прворођене девојчице и дечака у земунском породилишту, поделе дечијих ауто-седишта, поклона за прваке и награде ученицима, помогнемо свима вама. Један од приоритета нам је да повећамо број вртића и школа, а да постојеће средимо и прилагодимо за коришћење”, рекао је председник Матић и позвао присутне родитеље да својим предлозима и сугестијама допринесу развоју средине у којој живе.

 

Вршилац дужности директора Дома здравља Земун др Александра Цветковић је истакла да Национална недеља промоције дојења коју сада обележавамо симболично представља 40 недељу трајања трудноће.

 

На трибини су учествовали лекари, психолози, нутриционисти, медицинске сестре и бабице. Било је речи о правилном развоју трудноће, о томе колико је важно дојење за раст и развој детета, али такође и за здравље мајке. На радионици труднице и мајке су имале прилику да науче како да саме прегледају дојке, али и како се правилно перу зуби, јер све то може да представља ризик за каснији развој детета.

 

Учесницама трибине директора Дома здравља Земун др Александра Цветковић и председник Градске општине Земун Дејан Матић уручили су захвалнице и руже.