НА КЕЈУ ОСЛОБОЂЕЊА У ЗЕМУНУ АКЦИЈA УСВАЈАЊА ПАСА ”НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ”

11. јун 2015.

 
На Кеју ослобођења у Земуну, на простору ”Летње позорнице” код ресторана ”Венеција”, 13. и 14. јуна, од 11 до 13 часова одржаће се акција усвајања паса из градских прихватилишта.
 
Секретаријат за привреду и Ветеринарска установа ”Ветерина Београд” на тај начин настављају акцију усвајања паса и одговорног власништва ”Најбољи пријатељ”, која је у претходном периоду дала значајан допринос хуманом решавању проблема са невласничким и напуштеним псима и смањењу њихове популације на јавним површинама града Београда.
 
Од самог зачетка, циљ акције је усвајање невласничких паса из градских прихватилишта за псе, као и едукација грађана у смислу подизања свести о одговорном власништву, које се превасходно огледа у ненапуштању својих кућних љубимаца, као и адекватном поступању приликом држања и извођења кућних љубимаца на јавне површине града, у складу са Одлуком о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Београда.
 
Секретаријат за привреду и Ветеринарска установа ”Ветерина Београд” позивају све заинтересоване суграђане да усвајањем паса на најхуманији начин дају свој допринос у решавању наведеног проблема, изражавајући тиме на прави начин одговорност и љубав према животињама.
 
2vjv337