MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ U POSETI OPŠTINI ZEMUN

14. februar 2018.

 
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić obišao je 14. februara sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihajlović, direktorom ”Koridora Srbije” Zoranom Babićem, direktorom Javnog preduzeća ”Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i gradskim sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem lokaciju na kojoj će se nastaviti sa radovima na izgradnji batajničke petlje.
 
”Priključenjem naselja Batajnica na petlju i stari Novosadski put mnogo dobija Gradska opština Zemun, ali i Republika Srbija. Pored bolje povezanosti i bržeg izlaska naših sugrađana iz naselja, povećava se i potencijal koji se nudi uz auto-put, što ćemo iskoristiti da dovedemo investitore. Ovo je samo jedan od primera da sprovodeći jedinstvenu politiku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i gradskih opština dolazimo do kvalitetnih rešenja”, rekao je predsednik Dejan Matić.
 
Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović je istakla da će JP ”Putevi Srbije” raspisati javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega sledi izbor izvođača radova, a završetak radova očekuje se do kraja sledeće godine.
 
Izradu projektno-tehničke dokumentacije u iznosu od deset milona dinara finansiraće ”Putevi Srbije” iz redovnih sredstava, dok će radovi biti finansirani iz sredstava EBRD koji su rezultat ušteda od izgradnje koridora.
 
Na sastanku koji je organizovan posle obilaska batajničke petlje u Gradskoj opštini Zemun bilo je reči i o projektu izgradnje pristana za međunarodne brodove u Zemunu, koji bi uskoro trebao da se realizuje.
 
”Izgradnja međunarodnog pristana za putničke brodove znači da koristimo potencijal lokacije Zemuna na reci Dunav i time ga upisujemo u turističku mapu Evrope”, rekao je Matić.
 
Prisustvo potpredsednice Vlade Republike Srbije prof. dr Zorane Mihajlović bila je prilika da se građanima uruče rešenja o ozakonjenju objekata. Tim povodom, ministarka Mihajlović je istakla da je Gradska opština Zemun jedna od najboljih u Beogradu u procesu ozakonjenja.
 
Predsednik Matić se zahvalio ministarki Mihajlović i njenom timu, kao i predstavnicima Grada Beograda na izuzetnoj saradnji koja se ogleda u projektima koji se sprovode za dobrobit građana Zemuna.
 
Jedan od primera saradnje je ulaganje u putnu infrastrukturu, tako da će ove godine ”Putevi Srbije” u održavanje puteva na teritoriji Zemuna uložiti 250 miliona dinara, što je tri i po puta više nego prošle godine.
Poseta ministarke Mihajlović je još jedna potvrda da opštinsko rukovodstvo vodi računa o ravnomernom razvoju Zemuna.