МАТУРАНТИ ИДУ У КРАЊ

12. април 2016.

 
У оштини Земун уприличен је пријем за матуранте, професоре и директоре осам средњих школа који путују у Крањ.
Општина Земун је у сарадњи са братским Градом Крањем у Словенији осмислила и организовалa едукативну посету за ђаке средњих школа Земуна.
 
”Ваше студијско путовање у Крањ, је још један наш поклон вама, вама вреднима, паметнима, ученима и нашој будућности, будућности Србије.
Са пунолетством и снагом сазревања, долази и одговорност која се највише огледа у односу према другоме. Разумевањем и упознавањем народа и културе, градимо однос према себи и свом народу, према историји и традицији, а све то је извориште државног и друштвеног континуитета. Наша је жеља да са овога путовања понесете успомене вредне памћења, а богата међународна сарадња коју има општина Земун са градовима Европе гарант је да ћемо и за нове генерације организовати слична путовања”, рекао је Ненад Врањевац, члан Привременог органа ГО Земун.
 
Програмом посете је предвиђено да 50 ученика и професора упознају знаменитости Крања, Бледа, Крањске Горе и престонице Словеније – Љубљане. Уједно, то ће бити прилика да Земунци својим домаћинима презентују историју, културу и туристичке потенцијале своје општине.
 
Студијско путовање реализује се од четвртка, 14. априла до недеље, 17. априла 2016. године.
 
naslova kranj