„МАЛИ КУВАРИ“ НА САЈМУ НАМЕШТАЈА

09. новембар 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић присуствовао је радионици у организацији Предшколске установе „Др Сима Милошевић“ и Удружења грађана ”Мали кувари”, која је 9. новембра одржана на Сајму намештаја, на штанду компаније Дрвопроф. Малишани из вртића Предшколске установе „Др Сима Милошевић“ из Земуна имали су прилику да учествују у различитим радионицама и припреми здраве хране.
 
Градска општина Земун подржала је ове радионице које већ постају традиционалне и обезбедила превоз за 130 малишана до Београдског сајма.
 
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић истакао је да је брига о деци један од приоритета Општине Земун, јер су млади наша садашњост, будућност и покретачка снага друштвеног развоја.
 
„На овај начин подстичемо активизам и интеграцију младих у друштво. Градска општина Земун тежи обезбеђивању услова који ће омогућити младима да у потпуности достигну своје потенцијале, активно учествују у заједници, доприносећи не само сопственом развоју, већ и развоју друштва, а ми уважавамо њихово мишљење и подржавамо њихове иницијативе“, рекао је Костић.
 
Директорка Предшколске установе „Др Сима Милошевић“ Јасмина Боуали Станојковић истакла је значај оваквих радионица и скретања пажње на здравље у форми забаве и такмичења.
 
„Малишанима је приређено јединствено кулинарско искуство прилагођено дечјем узрасту на тему здраве исхране, припреме хране и здравог стила живота. Циљ овог дружења је стицање здравих навика и понашања од малих ногу и стимулисање деце да се здравије хране, буду самосталнија, креативнија и предузимљивија“, рекла је Боуали Станојковић.
 
Презентација је заснована на концепту здраве исхране и такмичарског духа, а посвећена је деци предшколског узраста и изградњи њихове културе исхране, како би се деца упознала са опасностима брзе хране којој су изложени. Како мало простора у њиховом образовању има на ову тему, ово је начин да се скрене пажња на њихово здравље у форми игре и дружења са вршњацима.
 
NASLOVNA
 
SLIKA1
 
SLIKA2
 
SLIKA3
 
SLIKA4