ЛЕТЊА ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ЗЕМУНУ

21. август 2017.

Основци из Ријеке, Костајнице и других места Републике Хрватске са својим вршњацима из Земуна учествују у Летњој школи српског језика, историје и културе ”Свети Сава”. Њихово дружење је почело 18. августа, а трајаће до 24. августа.
 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић рекао је да је Општина са задовољством прихватила да буде покровитељ ове летње школе која се реализује у сарадњи са Удружењем ”Културна заједница Батајница”, које је иницирало овај програм.
 
Током шест дана боравка, поред едукативних радионица где се упознају са матерњим језиком, биће у прилици да упознају културно-историјске споменике Београда, да уживају у рекреацији и дружењу са вршњацима.
 
Земун је био домаћин 21. августа, када су малишани обишли Земунски кеј, Магистратски трг, Николајевску цркву, Миленијумски споменик на Гардошу, Богородичину цркву, Земунски парк и Велико ратно острво. Имали су прилику да бораве и у новоотвореном простору Кацеларије за младе Градске општине Земун, где су се упознали са активностима које су управо намењене њиховом узрасту.
 
Градска општина Земун је за полазнике Летње школе обезбедила и рекреативно пливање у СКЦ ”Пинки”, као и да уживају у представи у оквиру ”Лета на Гардошу”.
 
Програм боравка деце из Хрватске у Београду реализује се у оквиру Културног лета Батајница, које током августа и септембра кроз различите манифестације афирмише стваралаштво младих.