‘КРАЈИНА ЗЕМУНУ С ЉУБАВЉУ

18. септембар 2017.

 
Удружење грађана ”Динарци”, под покровитељством Градске општине Земун организовало је 16. септембра 2017. године на Земунском кеју манифестацију ”Крајина Земуну с љубављу”.
 
”Данашња манифестација говори о поруци и захвалности Земунцима који су делили судбину и широм отворили врата народу из Крајине. На овај начин желимо да се одужимо Земунцима и да се симболично захвалимо на свему што су учинили и чине за Крајишки народ”, рекао је заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић.
 
Обичаје, културу и богатство завичајне културе Крајишника који живе у Земуну на најбољи начин су представила културно – уметничка друштва ”Ћирило и Методије”, ”Бусије” и ”Бранко Радичевић”, женска певачка група ”Петрова гора Кордун”, изворна певачка група ”Корјени”, изворна група ”Подинарци”, народни гуслар Владо Руњо, песник Милош Бајић, певач Милан од Динаре и ”Чувари Христовог гроба”.
 
Уз богат културно – уметнички програм представљена је широка палета традиционалних јела и пића Крајине, која су имали прилику да дегустирају сви посетиоци манифестације, као и народних ношњи, књига и изложба слика.