КОНТИНУИРАНА ПОДРШКА ПОРОДИЦАМА ИЗБЕГЛИХ

12. јануар 2017.

 
Заменик председника Градске општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић присуствовао је 12. јануара састанку у оквиру трећег потпројекта Регионалног стамбеног пројекта за трајно решавање стамбених потреба избеглих лица, који се спроводи на основу уговора између Јединице за управљање пројектима и Града Београда.
 
Овим уговором предвиђена је додела најмање 350 пакета грађевинског материјала вредности до 9.000 евра за избеглице на подручју Београда, од којих је 63 корисника на територији Земуна. Састанку су присуствовали носиоци Пројекта и корисници којима су подељене прелиминарне спецификације грађевинског материјала.
 
Дамир Ковачевић је нагласио да је један од примарних задатака Градске општине Земун усмерен ка активностима континуиране подршке породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције.
 
”Општина Земун овим пројектом потврђује чврсту решеност да, заједно са осталим државним органима и другим донаторима, на целовит и транспарентан начин свим избеглим лицима понуди помоћ и конкретна решења, како би могли самостално и на најбољи начин да одлучују о својој будућности”, рекао је Дамир Ковачевић.
 
Састанак је био двоструког карактера – са протоколарним и радним делом у коме су корисници пројекта давали предлоге на одобрене спецификације као и уградњу добијеног материјала. Изнета су и искуства стечена и усвојена током имплементације пројекта, која ће бити основа будућих смерница у решавању стамбеног питања избеглих лица. Овај Пројекат представља наставак конкретних активности у циљу хуманизације услова живота избеглих и њихових породица.
 
NASLOVNA
 
SLIKA 1
 
SLIKA 2
 
SLIKA 3
 
SLIKA 4
 
SLIKA 5
 
SLIKA 6