КОЧИЈА НОВОГОДИШЊИХ ЖЕЉА

28. децембар 2018.

Под покровитељством Градске општине Земун, у организацији Удружења грађана ”Мали кувари” и у сарадњи са Коњичким клубом ”Мирела”, вртићима Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”, УГ ”Валинор” и околним основним школама 28. децембра су мали Земунци са васпитачима, учитељима, наставницима, родитељима, бакама и декама дочекали ”Кочију новогодишњих жеља”.

 

Живописна кочија са Деда Мразом и његовим помоћницама вилама кренула је из Банатске улице и прошла улицама Цара Душана, Главном, Змај Јовином и Господском, а с огромном радошћу дочекали су је најмлађи на Великом тргу. Није требало дуго да буде пуна шарених писама и честитки са новогодишњим жељама која су деца лично уручила Деда Мразу.

 

Огромну пажњу малишана изавали су и виљењаци – било их је десеторо из омиљених дечијих бајки.

 

Мезимац најмлађих, патуљасти шетланд пони Срећко, јединствен примерак своје врсте у Европи и шире, увеличао је радост сусрета са Деда Мразом, а својом лепотом окупљене дечаке и девојчице очарали су и празнично окићени липицанери Мерлин и Гајтана.

 

”У целој акцији учествовало је око пет хиљада деце из свих земунских вртића и нижих разреда основних школа ”Лазар Саватић”, ”Светозар Милетић” и ”Мајка Југовића”. Да буде овако радосна и весела главни допринос су дали ауторка идеје Ивана Греговић и члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић”, каже популарна ”куварица Јуца”, Даница Ћалић из удружења ”Мали кувари”.

 

Као и прошле године у вишечасовном дружењу са Деда Мразом и јунацима омиљених бајки учествовало је неколико стотина деце.