КАНАЛИЗАЦИЈА У КОРУШКОЈ УЛИЦИ

20. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић, обишао је 20. априла радове на изградњи око 600 метара фекалне канализације у Земуну, од улица Корушке и Марије Бурсаћ до Улице Франца Прешерна.
 
„Свакодневно смо на терену, разговарамо са грађанима, знамо које проблеме имају и решавамо их, један по један. Проблем изградње канализационе мреже је дуго таворио у месту, јер је Земун за време претходне власти био у запећку. Као што смо обећали на почетку мандата, у сарадњи са Градом и Дирекцијом за грађевинко земљиште и изградњу Београда, настављамо са оваквим пројектима. Испунили смо обећање, а ускоро ће бити завршени и други пројекти које смо започели. Везано за канализацију имамо врло конкретне резултате. Прошле године започели смо изградњу канализације на Алтини, настављамо са Корушком улицом, почињу радови у насељу Плави Хоризонт, што је веома важно за грађане који живе у том насељу“, изјавио је Матић и најавио отварање дечјег вртића у „Електронској индустрији“ за преко 300 малишана.
 
Општина Земун је трајно решење проблема фекалне канализације поставила као један од својих приоритета, а сада је решење за овај део Земуна нађено. Планирано је да радови буду завршени до краја јуна.
 
„Град Београд ће у Земун уложити више од 800 милиона динара и то представља највећа улагања у нашу општину у последњој деценији. Сваки грађанин Земуна треба да има једнака права и једнаке услове за живот, а стварањем таквих услова показујемо да нам је свака иницијатива грађана важна. То је од суштинског значаја за развој општине и предуслов да Земун иде напред“, истакао је Матић.
 
Радове финансира Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, по пројектној документацији коју је урадило ЈКП “Београдски водовод и канализација”.
 
насловна
 
коруска 1
 
коруска 2
 
коруска 3
 
коруска 4