ЈУБИЛАРНИ ТУРНИР У БАТАЈНИЦИ ЗАВРШЕН ПРОГЛАШЕЊЕМ ПОБЕДНИКА

02. јул 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић свечаним уручењем пехара и медаља победницима и најистакнутијим појединцима 1. јула, после 12 дана фудбала, у Батајници је затворио јубиларни 20. Меморијални турнир у малом фудбалу у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања. Турниру је присуствовао и члан Већа ГО Земун Драган Матијевић.

У сезони јубилеја пријавио се рекордан број екипа – 76, одиграно је 115 утакмица, мреже су се затресле више од 500 пута, и изнад свега – владао је дух сећања, игре и ферплеја.

У категорији сениора победио је ”Шангај комерц”, за најбољег играча сениорског турнира проглашен је Милош Богуновић, најбољи стрелац је Страхиња Ераковић, а најбољи голман Марко Радић. Новчани наградни фонд поделили су још и ”Еко стил” и ”Бар код”.

Међу ветеранима најуспешнији су били фудбалери ”Енергододоша”, чијем су тријумфу посебно допринели игром Мирослав Лукић и одбраном једанаестерца Драгослав Николић, док се у најпрецизније шутере уписао Љубомир Ћалић из ФК ”Кенди”.

У категорији кадета за титулу се изборио ”Ајакс” – најбољи играч кадетског турнира је из редова победника, Кристијан Мандарић, као и голман Павле Јовановски, док је најбољи стрелац Никола Бурсаћ из КДС Компани.

Међу пионирима пехар победника подигли су ”Дечаци и вук”, захваљујући Саши Јовићу и голману Павлу Јоцеву. За најефикаснијег стрелца проглашен је Никола Продановић из другопласираних ”Главоња”.

ФК ”Бар” је у финалној утакмици у рангу петлића резултатом 2:1 поразио борбени ФК ”Црвени орао” и стигао до победничког трона.

Мали шампиони јубиларног 20. турнира су претпетлићи узраста до седам година из ФК Земун, за нијансу ефикаснији од Батајничана из ФК БСК и ФК Омладинац.

Посебно интересовање публике владало је за једини женски турнир у Србији, у којем је учествовало шест пријављених екипа, а најефикаснији је био  ЖФК Земун II. За најбољу у игри проглашена је Милица Андрић, најефикаснију у нападу Нина Чавић и најбољу у одбрани гола Андреа Шипетић.