ЈЕДНОДНЕВНИ ОБИЛАЗАК ЗЕМУНА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

23. новембар 2015.

 
Пројекат Удружења пензионера Батајнице, који се реализује на основу конкурса Градске општине Земун за финансирање и суфинансирање програма из буџета ГО Земун за 2015. годину, подразумева обилазак културно-историјских споменика на територији ГО Земун, као што су Миленијумска кула, земунски кеј, Велико ратно острво и остале знаменитости.
 
Циљ овог пројекта је културно-историјска едукација пензионера као осетљиве групе, како би пензионери путем живе речи, на квалитетнији и занимљивији начин, могли да се упознају са општином на којој живе.
 
За групу од 150 пензионера организован је 20. новембра једнодневни излет који обухвата крстарење Дунавом, посету Куле Гардош, и пешачку туру центром Земуна и земунским кејом. Члан Већа општине Земун Владимир Костић поздравио је најстарије суграђане уочи поласка и пожелео им леп провод.
 
„Као резултат одговорне социјалне политике чинимо све да разноврсним садржајима обогатимо животе наших старијих суграђана, у сарадњи са удружењима грађана. Показујемо бригу и поштовање за старије генерације, за оне које су нас највише задужили. Као локална самоуправа афирмишемо програме који ће омогућити да пензионери остану витални, да се друже, и да учествују у оним активностима које воле и које им значе. Општина Земун је отворена за све грађане, и настоји да подржи рад удружења пензионера, да помогне активности и социјалне програме који доприносе побољшању квалитета живота старијих особа“, изјавио је Владимир Костић.
 
Пројекат је један у низу програма за старије генерације који организује општина Земун у сарадњи са удружњима грађана, а овакве иницијативе општине Земун показују бригу о свим структурама популације, а посебно пензионера.
 
„Има доста оних са малим пензијама који не могу нигде ни да крену, нити да себи било шта приуште, осим најосновнијих потреба. Стварно нам је лепо. Хвала општини Земун на свему што организује за нас пензионере, одушевљен сам свим акцијама које нам омогућавају овакви програми“, каже Славко Радић, председник Удружења пензионера Батајница.
 naslovna
 
DSC_3753
 
DSC_3744
 
DSC_3725