GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA ASFALTIRANJU ULICA U BATAJNICI

12. januar 2018.

 
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić sa saradnicima i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, 12. januara obišli su radove na asfaltiranju ulice Male međe 46. Nova u naselju Šangaj, u Batajnici.
 
U razgovoru sa građanima predsednik Dejan Matić i gradonačelnik Siniša Mali predočili su šta je sve urađeno u Zemunu i šta je u planu da se u tekućoj godini uradi u zemunskim naseljima.
 
”Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa gradom Beogradom, posebno sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim danas su svi delovi Zemuna jedno veliko gradilište. Domaćinskim ponašanjem, velikim naporima i uštedama, gradonačelnik je imao razumevanja za potrebe građana Zemuna i zato ne treba da čudi podatak da smo za tri i po godine uradili više od 160 ulica u Zemunu i da ćemo u ovoj godini uraditi još sto, od toga 40 u Batajnici. Osluškujući potrebe građana obezbedili smo prostor i sredstva za Dom kulture u Batajnici. Radimo na projektima izgradnje nove zdravstvene stanice, četiri nova igrališta i uređenja centra Batajnice. Očekuje nas nastavk radova na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od preko pet kilometara i vodovodne u dužini od oko 1200 metara u Ulici Mladih gorana. Budući da brinemo o potrebama svih generacija, Batajnica će uskoro dobiti svoj klub za starije sugrađane. Želimo da uslovi života za sve građane Zemuna budu isti”, rekao je predsednik Matić.
 
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je Grad Beograd obezbedio 300 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji kanalizacije za ovaj deo Zemuna, a u toku je i priprema dokumentacije za izgradnju pružnog prelaza koji predstavlja veliki bezbednosni problem za građane Batajnice. Sredinom godine će biti otvoren vrtić u Altini, a Ugrinovci će dobiti novu ambulantu. Takođe, gradonačelnik Mali je rekao da će pored uređenih centralnih ulica Zemuna uskoro biti završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji Gradskog parka, a sredstvima Vlade Republike Srbije biće izgrađen pristan na Dunavu.
 
Poseta Batajnici je bila prilika da se gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić susretnu sa građanima, razgovaraju o aktuelnim problemima i dogovore načine da ih zajednički rešavaju.