ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦА У БАТАЈНИЦИ

12. јануар 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић са сарадницима и градоначелник Београда Синиша Мали, 12. јануара обишли су радове на асфалтирању улице Мале међе 46. Нова у насељу Шангај, у Батајници.
 
У разговору са грађанима председник Дејан Матић и градоначелник Синиша Мали предочили су шта је све урађено у Земуну и шта је у плану да се у текућој години уради у земунским насељима.
 
”Захваљујући одличној сарадњи коју имамо са градом Београдом, посебно са градоначелником Београда Синишом Малим данас су сви делови Земуна једно велико градилиште. Домаћинским понашањем, великим напорима и уштедама, градоначелник је имао разумевања за потребе грађана Земуна и зато не треба да чуди податак да смо за три и по године урадили више од 160 улица у Земуну и да ћемо у овој години урадити још сто, од тога 40 у Батајници. Ослушкујући потребе грађана обезбедили смо простор и средства за Дом културе у Батајници. Радимо на пројектима изградње нове здравствене станице, четири нова игралишта и уређења центра Батајнице. Oчекује нас наставк радова на изградњи канализационе мреже у дужини од преко пет километара и водоводне у дужини од око 1200 метара у Улици Младих горана. Будући да бринемо о потребама свих генерација, Батајница ће ускоро добити свој клуб за старије суграђане. Желимо да услови живота за све грађане Земуна буду исти”, рекао је председник Матић.
 
Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да је Град Београд обезбедио 300 милиона динара за наставак радова на изградњи канализације за овај део Земуна, а у току је и припрема документације за изградњу пружног прелаза који представља велики безбедносни проблем за грађане Батајнице. Средином године ће бити отворен вртић у Алтини, а Угриновци ће добити нову амбуланту. Такође, градоначелник Мали је рекао да ће поред уређених централних улица Земуна ускоро бити завршени радови на комплетној реконструкцији Градског парка, а средствима Владе Републике Србије биће изграђен пристан на Дунаву.
 
Посета Батајници је била прилика да се градоначелник Синиша Мали и председник Градске општине Земун Дејан Матић сусретну са грађанима, разговарају о актуелним проблемима и договоре начине да их заједнички решавају.