ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ОБИШАО УРЕЂЕН ГРАДСКИ ПАРК У ЗЕМУНУ

04. мај 2018.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић са сарадницима, градоначелник Града Београда Синиша Мали и директор ЈКП ”Зеленило – Београд” Слободан Станојевић обишли су 4. маја комплетно реконструисани Градски парк у Земуну.
 
Радови који су почели у октобру прошле године завршени су у предвиђеном року. За уређење 35 хиљада квадратних метара из градске касе издвојено је 60 милиона динара. Сада Земунски парк красе нове зелене површине, нова стабла, мобилијери, уређене стазе и дечије игралиште направљено по највишим безбедносним стандардима са новим реквизитима.
 
Градоначелник Синиша Мали је рекао да је ово један од најлепших паркова Београда, ”слика и прилика” уређеног Земуна.
 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић истакао је да равномерно уређење свих делова Земуна показује како се великим трудом и радом предлози и иницијативе грађана реализују на терену.
 
”Како бисмо спремно дочекали туристе, али и подигли ниво свакодневног живота наших суграђана, од великог је значаја што данас имамо реконструисан Градски парк. Овај парк је формиран 1886. године, временом се ширио и данас представља праву зелену оазу. Изузетно смо поносни на чињеницу да је опет кроз разумевање градоначелника, уштеде, рационално и разумно трошење градске касе Старо језгро Земуна уписано златним словима у међународне туристичке карте”, рекао је заменик председника Дамир Ковачевић, уз напомену да ће у наредном периоду туристичка понуда Земуна бити богатија захваљујући изградњи пристаништа за међународне путничке бродове на Земунском кеју и тврђави са цитаделом на брду Гардош које ће добити стари изглед и нови сјај.
 
Поред уређених зелених површина и 15 стабала под заштитом државе у Градском парку су и историјски споменици, две цркве, православна и католичка, Земунска гимназија, Основна школа ”Мајка Југовића”, Пољопривредни факултет, многобројне скулптуре, што све заједно представља историју Земуна у малом.