ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

26. март 2019.

У Градској општини Земун, 26. марта потписани су уговори за доделу бесповратне помоћи у грађевинском материјалу са шест избеглих породица из Хрватске, које живе на територији Земуна.

 

Заменик председника Градске општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић корисницима је уручио уговоре.

 

”Посвећени смо активностима подршке избеглим породицама који су своје домове нашли у Земуну. Многобрoјним пројектима које реализујемо са другим институцијама система и донаторима успевамо да решимо проблеме избеглица, од стамбеног збрињавања до економског оснаживања”, рекао је Ковачевић и позвао суграђане да својим предлозима и сугестијама утичу на креирање нових праваца деловања који доприносе побољшању њиховог положаја и подсетио да је Општина расписала Јавни позив за доделу помоћи намењену економском оснаживању породичних домаћинства избеглица, кроз доходовне активности, који траје до 4. априла.

 

Испорука грађевинског материјала свим корисницима помоћи који су потписали уговор биће реализована у наредних неколико дана.