ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА 63 ИЗБЕГЛА ЛИЦА

18. јануар 2017.

 
Заменик председника Градске општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић присуствовао је 18. јануара другом састанку у оквиру трећег потпројекта Регионалног стамбеног пројекта за трајно решавање стамбених потреба избеглих лица, који се спроводи на основу уговора између Јединице за управљање пројектима и Града Београда. Уговором је предвиђена додела најмање 350 пакета грађевинског материјала у вредности до 9.000 евра за избеглице на подручју Београда, од којих је 63 корисника на територији Земуна.
 
Ковачевић је нагласио да је Општина Земун примила највећи број избеглих и интерно расељених лица у односу на број становника. Активности Општине усмерене су ка пружању континуиране подршке у решавању стамбеног питања избеглих и интерно расељених лица, која су нашла свој дом у новоформираним насељима Алтина, Грмовац, Бусије и Плави Хоризонт.
 
На претходном састанку одржаном 12. јануара, корисницима су уручене спецификације грађевинског материјала, које су усаглашаване са Јединицом за управљање пројектима како би се предузеле одговарајуће корекције, уколико на спацификације постоје примедбе. Изнета су и искуства стечена и усвојена током ове фазе пројекта, након чега су корисници приступили потписивању спецификација.
 
У наредној фази пројекта предвиђено је склапање уговора са корисницима и отварање поступка јавне набавке. Испорука грађевинског материјала према спецификацијама планирана је на пролеће текуће године.
 
NASLOVNA
 
FOTO 1
 
FOTO 2