”ГЛОБАЛНО СЕЛО” У ЗЕМУНУ

25. јул 2019.

 

Канцеларија за младе Градске општине Земун је у сарадњи са удружењем ”AIESEC” на Земунском кеју 24. јула организовала својеврсни креативни сајам култура под називом ”Global Village”.

 

Посетиоци ”Global Village” догађаја имали су јединствену прилику да се друже са педесетак студената из Русије, Кине, Турске, Грузије, Румуније, Туниса, Киргистана и Украјине који су им представили своју националну храну и пиће и традиционалне ношње. То је била прилика да своје домаћине науче фолклору, чиме је остварен мото манифестације, а то је да је свет у 21. веку заиста постао ”глобално село”.

 

Гости из иностранства учесници су волонтерских пројеката у земунским школама. Кроз различите језичке радионице они ће током лета упознати заинтересоване основце и средњошколце са културним наслеђем земаља из којих долазе.

 

Ова манифестација, која је у Земуну већ традиционална, има за циљ уклањање географских и културолошких баријера, позива на толеранцију и поштовање различитости.

 

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.