ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА

20. јул 2015.

 
Заменик председника ГО Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић и представнице Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије – начелница Одељења за прихват, збрињавање, повратак и интеграцију избеглица Драга Трнинић и координаторка за општину Земун Љубица Митровић, 20. јула уручили су у оквиру пројекта пружања помоћи за економско оснаживање избеглих лица кроз доходовне активности машину за прављење свећа занатлији из Батајнице Љубиши Славнићу.
 
Захваљујући коришћењу нове машине Љубиша Славнић ће у будуће моћи да прави квалитетније свеће без парафинских испарења у току израде.
 
”Основни циљ овог пројекта је да омогућимо избеглим лицима да живе од свога рада. Радимо и на новим пројектима. Захваљујући Комесаријату за избеглице и миграције, као и успешној реализацији пројеката који се финансирају из фондова Европске уније, у прилици смо да за избегла и интерно расељена лица обезбедимо пакете грађевинског материјала, али и финансијску помоћ за обављање занатских послова и бављење пољопривредом”, рекао је заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић.
 
Овај пројекат је део свеобухватне помоћи избеглицама у процесу интеграција, а у складу са Локалним акционим планом за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника општине Земун. У пројекту пружања помоћи за економско оснаживање избеглих лица кроз доходовне активности на територији ГО Земун додељено је 15 пакета помоћи од 200 хиљада динара по породици.
 
nalovna
 
foto1
 
foto2