ДУНАВСКА БАЈКА У КОВИНУ

24. август 2015.

 
У организацији ”Лалошких бисера“, а под покровитељством општине Ковин 22. и 23. августа одржана је прва по реду манифестација ”Дунавска бајка”. Испред општине Земун свечаности је присуствовао члан Већа Стеван Родић.
 
Циљ манифестације је подизање свести о неопходности очувања и правилног коришћења реке Дунав, промоција, очување и неговање културне баштине свих подунавских градова и општина, као и пуштање у рад јединствене топографске макете ове реке која приказује цео ток Дунава кроз нашу земљу.
 
Уз приказ и промоцију свих 29 места на реци Дунав у програму манифестације организовано је формирање парка пријатељства и садња исто толико стабала са симболима градова.
 
Током првог дана одржани су манифестације привредни и научни скупови, предавања и дружење, као и концерт музичких стваралаца општине Ковин.
 
Организована је и вожња рибарског чамца са веслом и пентом, спремање специјалитета са реке Дунав, сусрети и дружење наутичара, такмичење у кувању рибље чорбе, спортски сусрети.
 
Организатор манифестације је Удружење за заштиту културне баштине и народних обичаја “Лалошки бисери”, а покровитељ Општина Ковин.
 
foto1 (1)
 
foto2 (1)
 
foto3
 
foto4