ДОНИРАНА ОПРЕМА ДОМУ ЗА ОДРАСЛА ИНВАЛИДНА ЛИЦА

14. јул 2016.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић уручио је донацију опреме за собе Дому за одрасла инвалидна лица коју је, на иницијативу општине Земун, обезбедило предузеће „MELINO Relax“ д.о.о. из Београда. Донирано је 80 комплета јастука и наддушека, што ће у потпуности задовољити потребе за 80 кревета, којима располаже ова установа.
 
Уручењу донације присуствовали су донатор Милош Кљајић, власник предузећа „MELINO Relax“ д.о.о. из Београда, заменик уредника „Земунских новина“ Иван Ивановски, одборник Скупштине Градске општине Земун Стево Живановић и в. д. директорa мр сц. др Весна Јокић са сарадницима.
 
„Градска општина Земун је, у циљу побољшања услова боравка корисника Дома за одрасла инвалидна лица, обезбедила донацију у виду комплета опреме за собе корисника, јастуке и наддушеке. Захваљујући великодушности донатора Милоша Кљајића, у претходне две године уручене су донације и КБЦ „Бежанијска коса“ и КБЦ „Земун“. Желимо да обезбедимо што боље услове свима којима је потребно, и зато нам не сме бити тешко да се ангажујемо у том правцу,“ рекао је Дамир Ковачевић, и изразио задовољство што Општина налази начин да помогне здравственим и другим институцијама на својој територији, уз помоћ привредника.
 
„Овим хуманим гестом помажемо све наше, и садашње и будуће кориснике, како би они имали што боље услове. Веома је битно да имају оптималне услове за смештај, поред бриге о здрављу и болничке неге, а ово је заиста изузетно потребан и хуман поклон,“ изјавила је в. д. директора Дома, др Весна Јокић и захвалила Општини Земун и донатору.
 
Дом за одрасла инвалидна лица спада у ред установа социјалне заштите, а основана је 1998. године. Бави се збрињавањем лица са телесним инвалидитетом у основи кога је церебрална парализа, параплегија, квадриплегија, мишићна дистрофија, мултипла склероза. У овој установи збринути су корисници са територије целе Србије, старости од 20 до 65 година.
 
насловна
 
дом1
 
дом2
 
дом3
 
дом4