ДОДЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕН 43. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

02. јул 2018.

Свечаном доделом награда за најбоља остварења у области монодраме и пантомиме, 1. јула је затворен 43. Међународни фестивал монодраме и пантомиме у Позоришту лутака “Пинокио”.

 

У такмичарском делу публика је током четири фестивалска дана имала прилике да види и оцени 10 остварења из Русије, Канаде, Пољске, Шведске, Француске и Србије у селекцији Милована Здравковића.

 

Једногласном одлуком стручног жирија у саставу: Небојша Брадић, Нела Михајловић и Иван Клеменц, Златна колајна “Маја Димитријевић” за монодраму додељена је канадској глумици Тифани Ајалик за извођење представе по тексту Кенета Вилијемса “Кафе ћерка” у продукцији “Workshop West Playwrights Theatre” из Едмонтона. У име награђене високо признање је уручено њеној колегиници из позоришта Драгани Варагић.

 

Прву награду за пантомиму освојила је Ана Бретшнајдер за ауторску монодрамску пантомиму “Линија”, по мотивима цртаног филма “La Linea” уз музику Братислава Радовановића, у продукцији Народног позоришта Тимочке крајине из Зајечара.

 

Награда за најбољег младог глумца “Љуба Мољац – Миодраг Андрић” припала је Душици Новаковић за извођење монодраме “Драга” о краљици Драги Обреновић по тексту и у режији Зорице Симовић, у продукцији Удружења драмских уметника Србије.

 

Др Ђорђе Враголов, председник жирија публике фестивала потврдио је резултатима гласања гледалаца одлуку стручног жирија, којом је Златна колајна “Синиша Дашић” такође припала гошћи из Канаде Тифани Ајалик и монодрами “Кафе ћерка”.