DODELJENE ZNAČKE VOJNIKA I ZAHVALNICE OTADŽBINI

19. april 2017.

 
U Gradskoj opštini Zemun, 19. aprila, upriličeno je svečano uručenje Zahvalnica otadžbine i Značke vojnika devojkama i mladićima koji su odslužili vojni rok sa oružijem tokom 2016. godine.
 
Zaslužene zahvalnice i značke, sada već vojnim obveznicima, uručili su zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević i načelnik Centra Ministarstva odbrane – Zemun potpukovnik Kostadin Vojinović.
 
”Ima li većeg ponosa za građanina i građanku Srbije nego da dobrovoljno stane na branik svoje otadžbine? Svojim izborom dali ste dobar primer svim mladim ljudima kako se voli Srbija. Za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije zaslužili ste ”Značku vojnika” i zahvalnicu otadžbine. Opština Zemun je ponosna na saradnju koju ima sa Ministarstvom obrane i Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Kovačević.
 
Od uvođenja dobrovoljnog vojnog roka 2011. godine sa teritorije Gradske opštine Zemun vojni rok je odslužilo 127 lica. Vojnici koji su služili dobrovoljni vojni rok sa oružijem ulaze u rezervni sastav, a oni koji su završili kurs za rezervne oficire postaju rezervni oficiri i time postaju vojni obveznici sa kojima Vojska Srbije ojačava i podmlađuje svoj rezervni sastav.