ДОДЕЉЕНЕ ЗНАЧКЕ ВОЈНИКА И ЗАХВАЛНИЦЕ ОТАЏБИНИ

19. април 2017.

 
У Градскoj општини Земун, 19. априла, уприличено је свечано уручење Захвалница отаџбине и Значке војника девојкама и младићима који су одслужили војни рок са оружијем током 2016. године.
 
Заслужене захвалнице и значке, сада већ војним обвезницима, уручили су заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и начелник Центра Министарства одбране – Земун потпуковник Костадин Војиновић.
 
”Има ли већег поноса за грађанина и грађанку Србије него да добровољно стане на браник своје отаџбине? Својим избором дали сте добар пример свим младим људима како се воли Србија. За допринос заштити и јачању система одбране Србије заслужили сте ”Значку војника” и захвалницу отаџбине. Општина Земун је поносна на сарадњу коју има са Министарством обране и Министарства унутрашњих послова”, рекао је Ковачевић.
 
Од увођења добровољног војног рока 2011. године са територије Градске општине Земун војни рок је одслужило 127 лица. Војници који су служили добровољни војни рок са оружијем улазе у резервни састав, а они који су завршили курс за резервне официре постају резервни официри и тиме постају војни обвезници са којима Војска Србије ојачава и подмлађује свој резервни састав.