ДЕЦЕНИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНСКОМ ЗДАЊУ

25. јул 2019.

 

Градска општина Земун је у сарадњи са Заводом за трансфузиологију КБЦ ”Земун” организовала 25. јула акцију добровољног давања крви у општинском фоајеу. Хуманост на делу показало је близу 30 давалаца крви, међу којима је био и председник Градске општине Земун Дејан Матић.

 

”Градска општина Земун је поносна на чињеницу да већ деценију организује акције добровољног давања крви и зато носимо епитет ”најхуманије средине”. И надаље ћемо апеловати на грађане о значају учешћа у оваквим акцијама како бисмо свесрдно помогли у току летњих месеци када здравственим установама највише недостаје крв. Ни саобраћајне несреће не бирају своје учеснике, зато је веома важно да су лекари у могућности да правовремено помогну. Позивам све грађане да буду солидарни као што су и до сада били. Од велике помоћи су и друштвено одговорне компаније које су спремне да отворе своја врата представницима Завода за трансфузиологију како би њихови запослени могли некоме да спасу живот”, каже председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац.

 

Из Службе за трансфузиологију КБЦ ”Земун” поручују да је свака јединица крви која је овде прикупљена злата вредна, јер ће спасити животе болесника не само у КБЦ Земун, већ и у КБЦ Бежанијска коса и у Институту за мајку и дете.

Градска општина Земун организује овакве хумане акције пет пута годишње, а нарочито у летњем периоду када здравственим институцијама недостаје ова драгоцена течност.