БУЏЕТСКИ ФОНД ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

17. јун 2019.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић са министром рударства и eнергетике Александром Антићем, 17. јуна на свечаности у Палати Србија потписао је Уговор о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности који се односи на реконструкцију термотехничких инсталација приземља објекта у Косовској улици.

Градска општина Земун је ова бесповратна средства у износу од 12 милиона динара добила конкуришући на Јавном позиву за доделу средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности ради финансирања пројеката у области ефикасног коришћења енергије у 2019. години у јединицама локалне самоуправе и градским општинама.

Министар Антић је на свечаности потписивања уговора посебно похвалио квалитет пројекта ГО Земун, као и чињеницу да је по први пут једна градска општина добила средства по овом позиву, чија је укупна расположива вредност  325 милиона динара.

Председник Матић је нагласио да овај пројекат важан за све грађане Земуна, будући да се у у оквиру објекта у Косовској улици налазе мултимедијални простор Канцеларије за младе ГО Земун, галерија, као и конференцијска сала са пратећом опремом, те да ова локација представља окосницу друштвеног живота Земун са различитим програмима.

Крајем 2013. године Влада РС усвојила је Одлуку о отварању Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије. Фонд је почео са радом 2014. године. До сада су спроведена четири јавна позива за финансирање пројеката унапређења енергетске ефикасности у јединицама локалних самоуправа и склопљено 53 уговора.