БУДИТЕ: СТРУЧАН, КРЕАТИВАН, УПОРАН…САОБРАЋАЈНИ ВАСПИТАЧ

01. новембар 2017.

 
Савет Градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима и Ауто мото савез Београда организовали су предавање намењено васпитачима предшколске установе ”Др Сима Милошевић” на тему безбедности малишана у саобраћају – преношење знања и вештина.
 
Предавач са Саобраћајног факултета професор др Далибор Пешић одржао је предавање ”Будите: стручан, креативан, упоран…саобраћајни васпитач” на којем је пренео знања како и на који начин упутити дете да у предшколском узрасту максимално сигурно учествује у саобраћају, будући да је перцепција детеда узраста до осам година ограничена и видно поље уже него код одраслих.
 
Председник Скупштине ГО Земун и Савета за безбедност саобраћаја на путевима Ненад Врањевац нагласио је да Градска општина Земун континуирано ради у области безбедности саобраћаја и захвалио се Градском секретаријату за саобраћај, који сваке године део средстава од наплаћених новчаних казни усмерава локалним савета за безбедност у циљу реализације њихових пројеката.
 
”Данашње предавање је само једно у низу које Савет организује и посвећено је васпитачима, који су поред родитеља најважнији узори у понашању деце. Управо, преношењем знања и вештина малишанима, стварамо генерације одговорних пешака, бициклиста, возача и тако подижемо ниво безбедности саобраћаја. Наши пројекти прате све генерације. Тако смо прошле недеље земунским мамама поделили дечија аутоседишта и саветовали родитеље о важности употребе заштитних система. Средњошколцима, будућим возачима и млaдим возачима обраћамо се са серијом трибина обрађујући теме о важности везивања сигурносног појаса, зауставног пута возила и поштовања ограничења брзине, последица вожње под утицајем алкохола и опијата”, рекао је Врањевац и најавио активности Савета окренуте основцима да кроз литерарни и ликовни конкурс обраде тему безбедности саобраћаја и освоје вредне награде, попут таблета и бицикла.
 
Предавању су присуствовали и Мирослав Пауновић и Жељко Ћујић из Ауто мото савеза Београда.
 
Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун за сваки сегмент предавања, трибина и акција штампа адекватне материјале, као штиво које има важну информативну и сазнајну функцију. За васпитаче предшколске установе ”Др Сима Милошевић” припремљене су брошуре које обрађују основне појмове из области саобраћајног образовања и васпитања.