БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА СТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

10. октобар 2019.

 

Градска општина Земун у оквиру пројекта ”Моја земунска картица”, традиционално организује бесплатне програме обуке у савладавању различитих вештина за пензионере. У периоду од 7. до 9. октобра реализоване су две радионице декупажа и једна радионица природне козметике.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је радионици декупажа која је реализована у Месној заједници Угриновци.

”На овај начин показујемо бригу и поштовање за старије генерације, за сав њихов труд који су уложили у изградњу наше земље и друштва. Као одговорна Управа, домаћинским располагањем буџета успевамо да припремимо многобројне бесплатне програме за старије суграђане, као и за млађе генерације. Тако је у току курс обуке за рад на рачунарима, које похађају старији суграђани, али и млади који уче комликованије програме. Поред радионица декупажа и природне козметике, које су углавном похађале наше старије суграђанке, у наредном периоду очејуку нас програми корективних вежби са рекреацијом, обука самоодбране и пружања прве помоћи. Све ове програме осмислили смо заједно са грађанима, јер они најбоље знају шта им је потребно. На захтев наших старијих суграђана по први пут организоваћемо књижевне и песничке вечери, где ће наши старији суграђани имати прилику да презентују литерарно стваралаштво”, рекао је председник Матић и позвао пензионере да учествују у многобројним бесплатним програмима и да предлажну нове садржаје.

 

У радној атмосфери, полазнице курса су прошле под стручним вођством све фазе у изради украсних и употребних предмета у декупаж техници. На крају радионице израдиле су свој први украсни предмет у овој занимљивој техници и стекле су вештину коју могу применити за украшавање употребних предмета и намештаја.

Радионица природне козметике упознала је полазнице са техникама како да у кућним условима припреме производе природне козметике: креме, сапуне, соли за купање, средства против комараца, креме за сунчање, као и како да правилно употребљавају етарска уља и друге природне састојке козметике.