АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У НАСЕЉУ БУСИЈЕ

19. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић обишao je 19. априла радове на асфалтирању Друге, Треће, Четврте, Пете и Шесте нове, односно Улице епископа Саве Трлајића у насељу Бусије. У оквиру планираног великог сређивања саобраћајне инфраструктуре биће асфалтирано укупно 26 улица. Постављањем асфалтне подлоге у овој улици постиже се ефикаснији проток саобраћаја и повезује центар насеља са саобраћајницом која води ка ауто-путу.
 
С обзиром да су усвојени планови детаљне регулације за насеље Бусије и Грмовац, створени су неопходни предуслови за унапређење инфраструктуре у овим насељима и реализацију нових пројеката, што није било изводљиво у претходном периоду. У току ове године очекује се доношење планова детаљне регулације и за насеље Шангај, као и насеља Батајница и Угриновци.
 
”Уважавајући молбе и примедбе грађана, у насељу Бусије настављамо радове на саобраћајној инфраструктури, као што смо и обећали на почетку мандата. Јединственом политиком општине, Града Београда и Републике Србије, а на иницијативу наших суграђана, реконструишемо инфраструктуру Земуна, тако што ће сва насеља која нису имала асфалт, добити улице какве грађани Земуна и заслужују”, истакао је Дејан Матић, Председник привременог органа Градске општине Земун и најавио да ће у наредних неколико дана бити отворена и пошта у овом насељу.
 
Општина Земун је из сопствених средстава покренула радове захваљујући којим ће се решити путна инфраструктура у оним улицама, у којима је до сада постојала само земљана подлога. Општина Земун улаже велике напоре и непрекидно иницира инфраструктурне радове, од обнове улица, како у центру Земуна тако и у ободним насељима, радова на канализационој и водоводној мрежи до постављања јавне расвете, а свакодневни радови на саобраћајној инфраструктури то и потврђују.
 
У претходном периоду, на иницијативу Општине Земун, асфалтиране су Улице др Лазе Костића, Мојсија Лазаревића, Прва нова, Др Ђорђа Шуице и Богдана Стојсављевића у насељу Бусије.
 
naslovna
 
busije 1
 
busije 3
 
busije 4
 
busije 5