AMBASADORKA IZRAELA POSETILA OPŠTINU ZEMUN

19. januar 2017.

 
Predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac, 18. januara, ugostio je ambasadorku Izraela Njenu Ekselenciju gospođu Alonu Fišer Kam i predsednika Jevrejske opštine Zemun Nenada Fogela.
 
U srdačnom razgovoru uvažena gošća je upoznala predsednika Vranjevca sa idejom organizacija iz Izraela da se ove godine, uoči sedam decenija od stvaranja moderne države Izrael, pokrene akcija uređenja jevrejskog groblja u Zemunu. Ambasadorka Fišer Kam je upoznala domaćina sa velikim značajem ovog memorijalnog kompleksa za državljane Izraela, koji sve više turistički posećuju Zemun. Na ovom groblju sahranjeni su preci Teodora Hercla, osnivača Svetske cionističke organizacije i idejnog tvorca moderne države Izrael.
 
”Počastvovani smo što možemo da sa prijateljskom ambasadom unapređujemo saradnju u svim oblastima, od očuvanja kulturnog nasleđa do privrede, a pogotovo u razvoju turizma kao veoma značajne privredne grane”, rekao je Vranjevac.
 
Na sastanku je pomenuta i aškenaska sinagoga koja je ove godine po Zakonu o restituciji imovine crkvama i verskim zajednicama vraćena Jevrejskoj opštini Zemun.
 
NASLOVNA