АМБАСАДОРКА ИЗРАЕЛА ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ ЗЕМУН

19. јануар 2017.

 
Председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, 18. јануара, угостио је амбасадорку Израела Њену Екселенцију госпођу Алону Фишер Кам и председника Јеврејске општине Земун Ненада Фогела.
 
У срдачном разговору уважена гошћа је упознала председника Врањевца са идејом организација из Израела да се ове године, уочи седам деценија од стварања модерне државе Израел, покрене акција уређења јеврејског гробља у Земуну. Амбасадорка Фишер Кам је упознала домаћина са великим значајем овог меморијалног комплекса за држављане Израела, који све више туристички посећују Земун. На овом гробљу сахрањени су преци Теодора Херцла, оснивача Светске ционистичке организације и идејног творца модерне државе Израел.
 
”Почаствовани смо што можемо да са пријатељском амбасадом унапређујемо сарадњу у свим областима, од очувања културног наслеђа до привреде, а поготово у развоју туризма као веома значајне привредне гране”, рекао је Врањевац.
 
На састанку је поменута и ашкенаска синагога која је ове године по Закону о реституцији имовине црквама и верским заједницама враћена Јеврејској општини Земун.
 
NASLOVNA