АКЦИЈА ”МАТУРА”

28. април 2017.

 
Прво у низу предавања у оквиру акције Министарства унутрашњих послова под називом ”Матура” организовано је у Средњој економској школи “Нада Димић” у Земуну.
 
Акција “Матура”, намењена завршним разредима средњих школа, биће спроведена током маја у свим школама у Србији. Полицијски службеници Полицијске управе за град Београд држе предавања матурантима са темама: Превенција насиља и јавни ред и мир, Злоупотреба алкохола и опојних дрога и Безбедно учешће младих у саобраћају.
 
Првом предавању у Земуну присустовали су потпредседник Владе Републике Србије и министар полиције др Небојша Стефановић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и председник Фондације “Тијана Јурић” Игор Јурић.
 
Акција “Матура” креирана је да допринесе унапређењу безбедносне културе, односно смањењу безбедносних изазова, ризика и претњи током одржавања матурских свечаности и манифестација поводом завршетка средње школе.