АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ

22. децембар 2017.

 
У оквиру традиционалне сарадње коју Градска општина Земун негује са Службом за трансфузију крви КБЦ ”Земун”, у фоајеу општинског здања 22. децембра 2017. организована је акција прикупљања крви.
 
Акцији се одазвало више од 40 добровољних давалаца крви, међу којима су били одборници Скупштине ГО Земун, општински руководиоци, запослени у општинској управи и грађани Земуна.
 
”У оквиру традиционалне сарадње коју општина Земун негује са Службом за трансфузију крви КБЦ ”Земун” најмање четири пута годишње организујемо акције добровољног давалаштва крви. Данашња акција ће допринети да се обезбеде неопходне залихе крви за наредни период. Време празника је време даривања и нема ничег драгоценијег од могућности да се на овај начин спасавају животи”, рекао је заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, и захвалио се свима који су се одазвали данашњој акцији, а посебно редовним даваоцима.
 
Градска општина Земун ће и у наредном периоду у сарадњи са Службом за трансфузију крви КБЦ ”Земун” организовати пунктове у свим земунским насељима, као и стручна предавања која промовишу здравље.
 
И стручњаци саветују да је добровољно давање крви здраво и препоручљиво за организам, јер се на тај начин прочишћава и сопствена крв. Мушкарци крв могу дати на свака три, а жене на свака четири месеца.