NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

28. decembar 2020.

Dragi sugrađani,

 

Želim vam u Novoj 2021. godini zdravlja, radosti i uspeha.

 

Protekla godina bila je teška za sve nas, ali i pored toga pokazali smo i sebi i drugima da zajedno možemo mnogo.

 

Vodila nas je ista želja – da Zemun bude bolji, lepši i ostane, kao i do sada, opština u kojoj mnogi žele da žive.

 

Nastavićemo da razvijamo Zemun u svim pravcima, od izgradnje i rekonstrukcije putne i komunalne infrastrukture do uređenja parkova, igrališta i zelenih površina.

 

Zemun je Opština u kojoj se realizuju kapitalni projekti od državnog značaja, poput izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, železničkog tehničko – putničkog čvorišta, intermodalnog terminala i logističkog centra, povezivanja Batajnice sa auto-putem i izgradnjom petlje.

 

U 2021. godini, kreće izgradnja Fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, što je preduslov za rešavanje komunalne infrastrukture. Takođe, rekonstruisaćemo Zemunski kej, nastaviti sa uređenjem centra Zemuna, proširićemo kapacitete Doma zdravlja Zemun, kao i predškolskih i školskih ustanova, i ustanova socijalne zaštite.

 

Građani Zemuna u svojim naseljima imaće nove parkove i dečija igrališta, uređene unutarblokovske površine, stepeništa, staze, trotoare, parkinge i autobuska stajališta.

 

Modernizacija rada Uprave sa primenom novih tehnologija je nešto na čemu u kontinuitetu radimo.

 

Hvala građanima Zemuna na predlozima koje su nam uputili u okviru akcije ”Kreirajmo zajedno opštinski budžet”. Uveravam vas da ćemo naći sredstva da one predloge koji su u našoj nadležnosti realizujemo i da ćemo republičkim i gradskim institucijama uputiti inicijative kako bi i svi drugi projekti bili urađeni.

 

Iščekujemo sve one manifestacije i događaje koje ćemo na radost svih generacija u punom kapacitetu realizovati, kada ćemo se na trgovima, parkovima, malim i velikim scenama i galerijama opet okupiti da uživamo u kulturnim i umetničkim sadržajima po kojima je naš Zemun prepoznatljiv.

 

Radujemo se i prvim kruzerima koji će pristati u zemunskoj luci.

Turisti će spoznati tradiciju našeg gostoprimstva, videti lepotu zdanja i upoznati se sa izuzetnom istorijom Zemuna.

 

Budimo odgovorni, istrajni i optimistični, jer čeka nas neizvesna godina, no uvereni smo godina napretka i oporavka u svakom smislu.

 

                                                                        Predsednik Gradske opštine Zemun

 

                                                                                    Gavrilo Kovačević