САЈАМ СПОРТА У БАТАЈНИЦИ

19. септембар 2024.

У оквиру манифестације ”Београдски сајмови спорта” Град Београд и Градска општина Земун, као и Спортски савез Београда и Омладински спортски савез Земуна организовали су 19. септембра у дворишту ОШ ”Светислав Голубовић Митрaљета” Сајам спорта општине Земун.

 

Сајам је свечано отворио члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић.

 

”Част ми је што сам данас овде са вама на овој прелепој манифестацији, да заједно представимо спортске успехе које су наши спортисти остварили у протеклом периоду, да покажемо младима лепоту спортова и значај фер плеја. Овај сајам је наш заједнички допринос раду земунских спортских клубова, а пре свега развоју школског спорта. Посебну захвалност ту дугујемо Омладинском спортском савезу Земуна који популарише школски спорт. Наше трајно опредељење је да младима обезбедимо све што им је потребно у току образовања, уређене школске терене, спортске сале, игралишта и шеталишта”, рекао је Радовановић и додао да je Сајам одлична прилика да се промовише тимски рад, јер је то једини начин како би се постигли ванредни спортски резултати.

 

У оквиру програма Сајма спорта у Земуну на штандовима се представило више десетина спортских клубова. Млади спортисти су се такмичили у разним дисциплинама у оквиру програма  ”Буди олимпијац”, а испред бине организовано је представљање спортских друштава, клубова и школа како би деца и млади, уз стручну помоћ, могли да учине најбољи избор за себе.

 

Са ученицима основних школа ”Светислав Голубовић Митраљета”, ”Бранко Радичевић” и ”Михајло Пупин” дружили су се члан Већа Градске општине Земун Милан Петровић, начелник одељења за пројекте и програме Секретаријата за спорт и омладину Весна Зирић, директор школе која је домаћин манифестације Игор Војновић,  као и многобројни представници спортских савеза, земунских спортских клубова, тренери и наставници физичке културе.