”ПАЖЉИВКО” НА ШКОЛСКОЈ СЦЕНИ У ЗЕМУН ПОЉУ

25. септембар 2024.

Захваљујући Агенцији за безбедност саобраћаја и Савету за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун, ученици Основне школе ”Илија Бирчанин” имали су прилику да 25. септембра уживају у позоришној представи ”Пажљивкова правила у саобраћају”. 

 

Са ученицима у представи су уживали и члан Већа Градске општине и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун Сава Мишковић,  помоћник главног и одговорног уредника Земунских новина Симона Јањош и Владимир Попадијак из Агенције за безбедност саобраћаја.

 

”Данашња позоришна представа је у ствари један добро осмишљен интерактивни школски час. Са Секретаријатом за саобраћај настављамо акције које смо започели претходних година, јер је наша стална обавеза да радимо на подизању нивоа саобраћајне културе, уз наду да ни једно никад више дете неће страдати у саобраћају”, рекао је Мишковић. 

 

Пажљивкова књига, бојанка, прслуци… све је то повећало Пажљивкову популарност међу малишанима претходних година, али Пажљивко на сцени, уз флуоросцентне траке које су сви малишани добили, овога пута у Земун Пољу, ипак је био посебна прича. Објашњења о понашању у саобраћају која су чули током позоришне преставе ни једно дете неће заборавити.

 

Да подсетимо, ученици земунских основних школа, као и малишани из земунских вртића, претходних година имали су прилику да учествују у популарном квизу познатијем као ”Пажљивкова смотра” и да на регионалном такмичењу освајају вредне награде.