ЈОШ ГОРИ НАДА ФК ЗЕМУН ЗА ОПСТАНАК У ПРВОЈ ЛИГИ

08. март 2021.

Фудбалски клуб Земун се после 20 одиграних кола у сезони 2020/2021. у Првој лиги Србије налази на зачељу колоне, на 17. месту. Дели 16 бодова са нижепласираном Слогом из Краљева. Уколико не смогне снаге за консолидацију, тешко ће опстати у овом рангу такмичења.

Поен у последњем мечу са ГФК Јагодина – све су наде упрте у новог тренера Жељка Калајџића – приписује се управо промени на клупи плаво-белих, које је почетком марта напустио дотадашњи Милан Куљић и отишао у суперлигаша ОФК Бачка.

Жељко Калајџић наслеђује тим предвођен Марком Ђаловићем, Андријом Мијаиловићем, Страхињом Босанцем и млађим играчима, који тек искуством на фудбалском терену треба да израсту у једну нову генерацију.

Калајџић је фудбалску каријеру почео у ”Бежанији”, играо у тиму ”Вождовца”, са

ФК Земуном у Суперлиги, а велики део своје фудбалске каријере провео у Грчкој и Шпанији. Као тренер је провео више година у ФК Бродарац и ”ИМТ”-у.

 

Земунски клуб постоји 76 година, а Градски стадион у Угриновачкој, капацитета 10 хиљада места, отворен је далеке 1962. После две године у Супер лиги, од 2019. ФК Земун се такмичи у Првој лиги Србије.