У ЗЕМУНУ ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА ПЕНЗИОНЕРСКА КАРТИЦА

18. март 2023.

 

У организацији Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Градске општине Земун 18. марта у свечаној сали је пензионерима Земуна представљена пензионерска картица нове генерације, која ће значајно унапредити материјални положај посебно осетљиве популације наших најстаријих суграђана.

 

 

О техничким питањима – како се пријавити за картицу, на који се начин остварују попусти и бодови, са којим се ланцима снабдевања потписују уговори, говорили су директор РФ ПИО Реља Огњеновић, домаћин првог скупа ове врсте – председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић, а трибини су присуствовали и члан Већа ГО Земун Марко Раић и заменик директора НСЗ РЈ Београд Петар Јарић.

 

 

”Градска општина Земун посебан значај и пажњу указује нашим најстаријим суграђанима. О томе сведочи и чињеница да се са представљањем свих користи од пензионерске картице кренуло управо из Земуна”, каже Гаврило Ковачевић, подсећајући да је земунска управа већ организовала школу компјутера за сениоре, бројне бесплатне излете по земљи, а да ће ускоро суботом и недељом обезбедити и бесплатне превентивне прегледе у сарадњи са Министарством здравља и Домом здравља ”Земун”.

 

 

Ковачевић је у разговору са пензионерима нагласио да ће општина у сарадњи са РФ ПИО обезбедити посебан шалтер за рад са најстаријим суграђанима и за пријаву за нову картицу, а да ће се ова услуга организовати и у месним заједницама.

 

 

Пензионерска картица ће почети да важи од 1. октобра, на Међународни дан старих, а пријављивање ће бити максимално поједностављено, како би сваки корисник пензије користећи је уживао у бројним предностима које она пружа.

 

 

Како је већ уобичајено, на презентацији која је потрајала више часова, окупљени пензионери су могли да добију детаљне одговоре и упутства како да реше бројне проблеме, од бесплатног бањског лечења до здравствене неге, рекреације и приступачнијег начина за уживање у културним садржајима.

 

 

Од средине марта, када је расписан Јавни позив за привредне субјекте да обезбеде попусте за кориснике пензионерске картице, одзив је, према речима Реље Огњеновића одличан и већ су потписани први уговори са великим трговачким ланцима, бензинским пумпама, рекреативним центрима.