У ГОСТИМА КОД НЕМАЊЕ БОГУНОВИЋА

01. октобар 2020.

Међу програмима манифестације Дани европске баштине ”Клуб матичне културе Земуна у гостима код Немање”, реализован 30. септембра 2020. године у новој културној установи на Гардошу, изазива посебну пажњу својом уметничком понудом.

Реч је о представљању програма ”Галерије уметности” у Гробљанској 9, у кући породице Богуновић, чији је изданак Немања, светски цењени гитариста, обновио и адаптирао у, како је представио у кругу пријатеља, ”некласични угоститељски објекат, заправо уметнички кутак”.

Поред галерије жичаних инструмената које је сакупио из Индије, Кине, Турске, Вијетнама, Ирана, Грчке, Мађарске, Америке, Украјине, Русије, арапских земаља, изложених у витринама, Немања Богуновић покушава да на делу промовише концепт живе уметности, уступајући простор четвртком за монодраме, петком за музику и суботом за класику.

Немања Богуновић је концертом у њујоршком Карнеги холу почетком марта  изазвао огромну пажњу и, после паузе, изазване пандемијом вируса короне одлучио да обнови и уреди породичну кућу у Гробљанској 9 на Гардошу.

Својим гостима је један од светски најпознатијих гитариста, иначе некадашњи ученик Музичке школе ”Коста Мнојловић” последњег дана септембра извео најновије композиције са тек штампаног албума ”Сусрет”, док је туристички водич Снежана Лукић изнела многе занимљиве детаље о историјски и туристички значајном амбијенту Гардоша.