УСКОРО ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ПО ЗЕМУНСКИМ ФИРМАМА

07. мај 2021.

”Обратићемо се свим привредницима у Земуну како би им омогућили да екипе из Дома здравља дођу у њихов пословни простор и уз поштовање свих санитарних прописа  вакцинишу запослене. Спремни смо да одговоримо на било који задатак у вези са вакцинацијом грађана како би што пре достигли колективни имунитет. Већ следеће недеље за фирму ИНСА организоваћемо вакцинацију запослених”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић за емисију ”Београде, добро јутро” ТВ Студио Б, 7. маја, и том приликом изнео нове статистичке податке у вези са вакцинацијом грађана Земуна, али и о неимарским подухватима Општине и одржавању путне инфраструктуре.

До 16. маја грађани ће моћи да се вакцинишу без заказивања на више локација у земунским насељима. Оно што је важно истаћи је да грађани могу да се сваки дан  вакцинишу без заказивања у Дому здравља Земун, Културном центру Батајница и у Здравственој станици Сурчин. Обезбеђено је довољно вакцина Синофарм и Фајзер. Комплетан распоред вакцинације по датумима и са радним временом налази се на овом интернет порталу.

 

”У Земуну је вакцинисано више од 60 хиљада, што чини 42 одсто пунолетних грађана. Вакцинисаних грађана старосне доби од 65 до 74 године процентуално има 75 одсто, док оних старијих од 75 година има 67 одсто. Желим да се захвалим свим здравственим тимовима, мобилним екипама који на пунктовима у земунским насељима излазе у сусрет нашим грађанима да уз што мање чекања обаве вакцинацију. Апелујемо на грађане да покажу колико су заиста одговорни и да се што пре вакцинишу”, рекао је председник Ковачевић.

 

Гледаоци ТВ СТБ могли су да чују нове информације у вези са одржавањем путне инфраструктуре. У току су завршни радови на реконструкцији Улице Атанасије Пуље, а затим започиње реконструкција Улице Велике међе 23. део у Батајници. Градска општина Земун административно решава све што је потребно како би се што пре изградио пут Угриновци-Земун Поље, али и обилазнице око интермодалног терминала како би грађанима насеља Шангај била омогућена брза саобраћајна веза са Земуном.

Градска општина Земун је у договору са Министарством за образовање и Градом Београдом утврдила локацију која је Планом детаљне регулације Батајнице одређена за дечији вртић. Нови вртић ће моћи да збрине 270 малишана. Величина објекта је око две хиљаде квадрата. Општина Земун ће урадити пројекат парцелације, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града ће обезбедити надзор, а Министарство образовања расписати тендер и изабрати извођача. Градска општина Земун улаже напор да се процедура убрза како би малишани који живе у Батајници и околини добили своје место у новом вртићу.