УСКОРО НОВА САОБРАЋАЈНИЦА ДО ФАБРИКЕ ВАКЦИНА У НАСЕЉУ СОКО СAЛАШ

24. август 2021.

До краја августа почиње изградња нове сервисне саобраћајнице, канализационе, водоводне мреже и јавног осветљења у дужини од 6,9 километара, од насеља Грмеч до насеља Соко Салаш где ће се градити ”Синофарм” фабрика вакцина. Рок за извођење радова је 120 дана, а вредност посла 1,7 милијарди динара.

Ова фабрика је заједничко улагање Србије, Кине и Уједињених арапских емирата. Предвиђено је да се од наредне године у фабрици прво пакују ”Синофарм” вакцине, а у плану је и погон за производњу ПСР тестова. Очекивана месечна производња је два милиона доза вакцине месечно. За фабрику која ће се градити по систему ”кључ у руке”, српска страна је обезбедила земљиште, а биће обезбеђена и инфраструктура. Ова комплетно гринфилд инвестиција омогућиће производњу знатних количина кинеске ”Синофарм”, која ће бити довољна не само за Србију, већ и за регион.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић 23. августа обишао је локацију где ће се градити фабрика вакцина, која се налази у оквиру привредне зоне ”Аутопут” у насељу Соко Салаш, и том приликом је дао интервју за ТВ Пинк у вези са предстојећим грађевинским радовима.