УСВОЈЕН УРБАНИСТИЧКИ ПРОЈЕКАТ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ

27. јануар 2023.

 

 

Усвојен је урбанистички пројекат Здравствене станице, огранак Дома здравља ”Земун”, у улици Јована Бранковића 1 у Батајници, који је био на јавној презентацији до 13. јануара у згради Градске управе града Београда. Затим следи процедура добијања локацијских услова и грађевинске дозволе.

 

Укупна нето површина објекта износи 3.221 метара квадратних, а бруто 3.959 квадрата.

 

Поред здравствене станице на два спрата, планирана је изградња и трафостанице, као и надстрешнице над паркингом.  

 

У приземљу објекта биће апотека, Служба хитне помоћи, лабораторија, као и део за здравствено збрињавање деце предшколског узраста, са одвојеним улазима за здраву и болесну децу и простор за палијативну негу и техничке просторије.

 

На првом спрату биће општа медицина за одрасле, школску децу, ренгенска и ултразвучна дијагностика.

 

Житељима Батајнице на другом спрату новог медицинског објекта на располагању биће ординације интерне медицине, физикалне медицине и терапије, гинекологија, ОРЛ служба, офталмолози и стоматолози чиме ће, осим опште здравствене неге, бити омогућене и специјалистичке услуге.

 

Главни улаз у нову зграду Здравствене сатнице ”Батајница” је из улице Јована Бранковића, као и улаз за апотеку и Службу хитне помоћи.

 

Такође, биће изграђене пешачке стазе, интерни колски пролаз и паркинг простор.

 

Пројектом је предвиђено и озелењавање површина, у циљу добијања складне грађевинске целине.

 

Овај пројекат је од изузетне важности за грађане Батајнице и насеља која се наслањају на овај део Земуна. Свакако проширењем капацитета Дом здравља Земун употпуњује и унапређује примарну здравствену заштиту, као важног фактора у очувању здравља становништва.