УРУЧЕНИ ПЕХАРИ И МЕДАЉЕ ПОБЕДНИЦИМА ПЕТОГ ”ДРАГАН МАНЦЕ КУПА 2021”

20. јун 2021.

Под покровитељством Градске општине Земун 20. јуна, после три дана фудбала, упознавања и дружења, свечано је, доделом пехара, медаља и специјалних награда победничким екипама, најбољим стрелцима, играчима и голманима у СЦ Партизан Телеоптик затворен Пети ”Драган Манце Куп 2021”.

Златну медаљу организатора Купа је у име покровитеља ГО Земун примио секретар Скупштине Марко Јанковић.

”Било је изузетно задовољство видети Земун као центар окупљања младих спортиста. У ”Драган Манце Купу” учешће је узело око 3.500 деце, а ту су били и њихови родитељи, тренери и пратиоци, као и публика, те спортска манифестација ових димензија свакако обавезује Општину да настави са још већом подршком. Није мање важно ни неговање сећања на фудбалску легенду из Земуна, Драгана Манцеа, чије име Куп носи”, изјавио је Јанковић, који је са спортским тренером Миланом Рајевцем и организатором Купа Гораном Манцеом уручио награде победницима.

Последњег дана турнира одигране су финалне утакмице које су одлучиле победнике.

У изузетно драматичном и неизвесном финалу женског турнира, за девојчице до 15 година, који је ове године први пут уврштен у Куп, ЖФК ”Спартак” из Суботице је тријумфовао над екипом ЖФК ”Земун” и освојио прво место. За утеху, за најбољег стрелца турнира изабрана је Јелена Тешњак, а голмана Маша Стокић, обе из Земуна, док је као најбоља играчица награђена Анђела Марковић из Суботице.

У категорији дечака од осам година (2013. годиште) тријумфовао је ФК ”Партизан”, а за најбољег стрелца проглашен Вукашин Мијатов из Школе фудбала ”Бистрица” из Новог Сада, најбољег чувара мреже Андрија Ђоковић из земунског ”Стара” и најбољег играча ”црно бели” Матија Живановић. Специјалну награду породице Манце добио је Андрија Цветковић из ФК ”Партизан”.

Деветогодишњаци ФК ”Партизан” надвисили су своје вршњаке у фудбалској игри и освојили Куп, док је најуспешнији у давању голова Земунац Вукашин Рачић из Школе фудбала ”Шарић”, најбољи голман Урош Ивковић из ФК ”Чукарички” из Београда, а најбољи играч Фабио да Силва из ФК ”Партизан”.

И у категорији десетогодишњака (2011. годиште) освајач ”Драган Манце Купа” је ФК ”Партизан”, а најефикаснији стрелац Душан Мирковић из ФК ”Чукарички”, голман Давид Драгутиновић из ШФ ”Шарић” и најбољи играч Саити Харис из победничке екипе ”црно белих”.

На турниру дечака 2010. годишта победио је тим ШФ ”Бистрица” из Новог Сада. Највише пута је противничку мрежу затресао Михајло Радовић из ”Бистрице”, најбоље је мрежу чувао Михајло Војводић из Школе фудбала ”Војводина” из Старих Бановаца, а најбољи играч је Матеја Халабрин из ФК ”Фортуна” из Панчева.

У најстаријој категорији за дечаке, годишта 2009, победио је ФК ”Блу Старс” из Београда, док је за голгетера проглашен играч Матеј Декет, репрезентативац Републике Српске. За најбољег голмана је изабран Балша Аџић из ФК ”Титоград” из Подгорице, а најбољег играча Љубиша Јеремић из ФК ”Блу Стар”.

Специјалну награду Купа – седмодневни одмор у Пефкохорију за целу породицу освојио је најбољи стрелац Петог ”Драган Манце Купа 2021” Михајло Радовић из ШФ ”Бистрица” из Новог Сада.

Најбољи играч овогодишњег Купа Матија Живановић из ФК ”Партизан” освојио је другу специјалну награду – продужени викенд за целу породицу на Копаонику.

На овогодишњем ”Драган Манце Купу 2021” учествовало је 248 екипа, односно око 3.500 дечака и девојчица, који су одиграли 676 утакмица на 15 терена СЦ Партизан Телеоптик. Од 18. до 20. јуна Земун је био дечји фудбалски центар Европе.