УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА

09. јул 2021.

У великој сали Градске општине Земун 9. јула уприличена је свечаност на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна уручене награде. За школску 2020/21. годину диплому ”Вук Караџић” заслужило је 214 ученица и ученика у основним и 17 у средњим школама.

 

У основним школама ове године било је 144 добитника награда на републичким и међународним такмичењима, а 108 у средњим.

 

Најбоље основце и средњошколце, добитнике Вукове дипломе и награђене на међународним и републичким такмичењима поздравио је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, пожелевши им да и надаље буду најбољи међу најбољима.

”Драго ми је што смо усталили ову праксу и што награђујемо ученике који у ваншколским активностима остварују добре резултате. То је пут ка бољем образовању и формирању младих у боље личности. Наставите да будете вредни, усвајајте знање и делите га, једино тако се оно умножава и траје. Ви сте наш понос, наставићемо да пратимо ваше успехе и да вас награђујемо”, рекао је Дроњак.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, додела награда ученицима је организована у неколико група. Успех у даљем школовању су им пожелели и награде уручили председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, секретар Скупштине Марко Јанковић и члан Већа др сц. Станислав Глумац, a све средњошколце који су заслужили диплому ”Вук Караџић” Туристичко-културни центар Градске општине Земун је даривао улазницама за представе у оквиру традиционалне манифестације ”Лето на Гардошу”.

Земун има дугу традицију школства. Подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и седам средњих школа.