УРБАНИСТИЧКИ ПРОЈЕКАТ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ

10. јануар 2023.

Урбанистички пројекат Здравствене станице, огранак Дома здравља ”Земун”, у улици Јована Бранковића 1 у Батајници, биће на јавној презентацији до 13. јануара у згради Градске управе града Београда, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), сваког радног дана од 9 до 15 часова. Затим следи добијање грађевинске дозволе. Укупна нето површина објекта износи 3.221 метара квадратних, а бруто 3.959 квадрата.

 

Поред здравствене станице на два спрата, планирана је изградња и трафостанице, као и надстрешнице над паркингом. На парцели предвиђеној за амбуланту већ постоје изграђени објекти, а површина од око 1.360 метара квадратних ће бити срушена.

 

У приземљу објекта који је у плану за градњу биће апотека, служба хитне помоћи, лабораторија, општа медицина – за здравствено збрињавање деце предшколског узраста, палијативна нега и техничке просторије. На првом спрату биће општа медицина за одрасле, школску децу и радиће се рендгенски и ултразвучни прегледи.

 

Житељима Батајнице на другом спрату новог медицинског објекта на располагању биће ординације интерне медицине, физикалне медицине и терапије, гинекологија, ОРЛ служба, офталмолози и стоматолози чиме ће, осим опште здравствене неге, бити омогућене и специјалистичке услуге.

 

Елаборат за јавни увид за потребе израде Урбанистичког пројекта, изложен је и на сајту Града Београда www.beograd.rs у рубрици ”Градски огласи’‘.